De siste meterne hjem

Utgitt: 2007

Den prisbelønte forfatteren Levi Henriksen har skrevet 28 historier om turbolivet med barn og frykten for å ikke strekke til, men også om de fine og ømme øyeblikkene med samtaler om de store tingene i livet: om cowboyer, bibelhistorie, skihoppere, Elvis’ plutselige død og hvorfor kattemat er farlig for mennesker.
«Så løper jeg gjennom utkanten av Astrid Lindgrens barndsomsby, mens jeg føler at jeg slåss mot Darwin og hele utviklingslæren. Armene mine blir lenger og lenger for hvert skritt, og jeg lurer på om de ikke har rett, de som påstår at folk burde gjennom et kurs før de får lov til å bli foreldre.»

Fornøyelsesparken syder, barna flyr til alle retninger. Du mister dem i køene, spetakkelet og ropene om is og bleier. Dette er det berømte øyeblikket da blodet fryser. «Hvorfor gråter pappa?», spør minstejenta på hotellrommet etterpå.

Levi Henriksen mistet sin egen far like før førstemann ble født, og skriver om forsøkene på å fylle hans sko – mannen som alltid lot ham sitte på fanget og kjøre de siste meterne hjem.

Kjøp bøkene her

Lyd-Cd | MP3-Lydbok